Business Internaţional

Ucraina a fost atacată peste noapte de 40 de rachete şi drone ruseşti

Ucraina a fost atacată peste noapte de 40 de rachete şi...

Autor: Laura Buciu

13.01.2024, 12:38 49

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, Rusia a lansat 37 de rachete şi trei drone. Opt rachete au fost doborâte, au precizat forţele aeriene ucrainene într-o declaraţie pe reţelele de socializare.

Purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene a declarat la începutul acestei săptămâni că Ucraina suferă acum de un deficit de rachete de apărare aeriană. Nu a fost foarte clar dacă acest lucru sau orice alt factor a fost motivul ratei scăzute de lovituri.

Majoritatea tipurilor de rachete folosite peste noapte au fost de tip balistic cu deplasare extrem de rapidă, a sursa. Acestea sunt mult mai greu de doborât.

„Trebuie remarcat faptul că mai mult de 20 dintre toate armele enumerate, care nu au fost incluse în numărul celor doborâte, nu şi-au atins ţintele ca urmare a contramăsurilor active ale războiului electronic”, se arată în comunicat.

Nu au existat detalii privind ţintele atacului.

Apărarea aeriană a doborât rachete ruseşti în cel puţin cinci regiuni din Ucraina, potrivit oficialilor locali din provinciile respective.

Marele oraş Dnipro, din sud-estul ţării, a fost lovit, a declarat guvernatorul local, de asemenea fără a oferi detalii cu privire la ce a fost lovit.

Poliţia din regiunea nordică Cernihiv a postat o fotografie a unui crater mare făcut de o rachetă doborâtă.

„Ca urmare a faptului că au fost lovite de resturile unei rachete inamice, mai multe case private şi clădiri nerezidenţiale au fost avariate, o clădire a fost practic distrusă”, a scris poliţia. Nicio persoană nu a fost rănită, dar un câine a fost ucis, a precizat poliţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO