Business Internaţional

UBS l-a numit pe fostul şef al Bundesbank-ului, Axel Weber, ca preşedinte al Consiliului de Administraţie, din 2013

UBS l-a numit pe fostul şef al Bundesbank-ului, Axel Weber, ca preşedinte al Consiliului de Administraţie, din 2013

Autor: Vlad Popescu

01.07.2011, 15:31 108

Grupul financiar elveţian UBS a anunţat vineri că l-a desemnatpe Axel Weber, fostul preşedinte al băncii centrale a Germaniei, camembru în Consiliul de Administraţie, acesta urmând să îlînlocuiască din 2013 pe Kaspar Villiger ca preşedinte al CA,transmite Reuters.

UBS, cea mai mare firmă de private banking din Europa dupăactive, a anunţat că managementul băncii îl va numi pe Weber înConsiliul de Administraţie la adunarea generală anuală aacţionarilor din mai 2012 şi, dacă acesta va fi ales, va preluafuncţia lui Villiger după un an.

"Cred că este un factor pozitiv că au putut face acest anunţ cudoi ani în avans. Este un candidat puternic care a fost în cărţi şipentru preluarea funcţiei de preşedinte al Consiliului deAdministraţie al Deutsche Bank, deci sunt veşti foarte bune.Villiger a fost considerat întotdeauna ca o soluţie temporară,menit să ajute UBS să treacă prin criză, iar Axel Weber este cusiguranţă un om cu mai multe legături în industria bancarăinternaţională", comentează analistul Cheuvreux ChristianStark.

UBS a apelat, pentru a depăşi criza, la serviciile lui OswaldGruebel, actualul director general al băncii, şi la Villiger, fostministru de Finanţe al Elveţiei, care se retrăseseră dinactivitate. Cei doi au preluat misiunea de a recâştiga încredereainvestitorilor şi de a revitaliza UBS, care a suferit în timpulcrizei financiare cele mai mari pierderi din istoria Elveţiei.

Nominalizarea lui Weber dezminte zvonurile că l-ar putea urma peveteranul Josef Akermann în postul de preşedinte al Consiliului deAdministraţie al Deutsche Bank, al cărui mandat va expira în2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO