Business Internaţional

Turismul mai are de aşteptat în Spania: Autorităţile de la Madrid bagă în carantină de 14 zile pe oricine ajunge în ţară. Companiile de turism sunt obligate să-şi anunţe clienţii

sursa foto: Profimedia

Autor: Alex Ciutacu

12.05.2020, 13:03 1286

Spania le va cere oamenilor care intră în ţară să stea în carantină timp de 14 zile, într-o decizie similară cu cea luată de guvernul britanic la finalul săptămânii trecute, potrivit FT.

Noile reguli intră în vigoare vineri la miezul nopţii şi ar putea fi un obstacol major în calea revenirii sectorului turistic de 150 miliarde euro al Spaniei, care reprezintă circa 12% din PIB-ul ţării.

Sub noile condiţii, oamenii trebuie să rămână într-o locuinţă pe parcursul perioadei de carantină, limitând drumurile esenţiale după alimente, produse farmaceutice sau alte produse. Persoanele aflate în carantină pot părăsi locuinţa doar pentru a merge la clinici medicale sau spitale, ori pentru motive ieşite din comun.

Însoţitorii de zbor, şoferii de tir şi muncitorii care fac naveta la graniţă nu trebuie să se supună noilor reguli, însă agenţiile de turism, operatorii şi companiile de transport sunt obligate să îşi informeze clienţii înainte ca aceştia să îşi cumpere bilete spre Spania.

Spania este a doua cea mai afectată ţară din lume ca număr de cazuri, cu peste 232.000 de oameni infectaţi, dintre care aproximativ 177.000 s-au vindecat, iar 26.744 au decedat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO