Business Internaţional

Turcia va continua să aplice acordul cu UE privind imigraţia şi cere liberalizarea regimului vizelor

Turcia va continua să aplice acordul cu UE privind...

Autor: Mircea Olteanu

03.09.2016, 17:56 90

Oficialul turc a făcut aceste declaraţii după întâlnirea cu miniştrii de Externe ai statelor membre UE, care a avut loc sâmbătă la Bratislava.

"Da, aplicăm acordul [privind imigraţia], şi vom continua să-l punem în aplicare din motive umanitare," a spus oficialul turc, care a avertizat că "probabil nu va fi suficient în cazul apariţiei unor noi crize" provocate de afluxul de imigranţi.

Celik a mai adăugat că "Fără liberalizarea regimului vizelor, Turcia nu va lua parte la implementarea de noi mecanisme" pentru a limita afluxul de imigranţi.

Oficialul a mai afirmat că este "iraţională" cererea ca Ankara să-şi schimbe legislaţia antiterorism, având în vedere ameninţările teroriste din Turcia.

Ankara a acuzat UE că a condamnat târziu şi şovăelnic lovitura de stat din Turcia, iar în acelaşi timp l-a criticat pe preşedintele Erdogan pentru că ar fi iniţiat o amplă campanie de epurare care a vizat oficiali din poliţie şi armată, dar şi jurnalişti sau profesori.

Înrăutăţirea relaţiilor dintre UE şi Turcia a stârnit temeri că Ankara ar putea să renunţe la acordul privind limitarea imigraţiei, fapt ce ar duce la reizbucnirea crizei refugiaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO