Business Internaţional

Trump şi Netanyahu au discutat telefonic despre ameninţarea reprezentată de Iran

Trump şi Netanyahu au discutat telefonic despre...

Autor: Mircea Olteanu

23.01.2017, 16:09 115

În cursul discuţiei telefonice de duminică, ce doi au "căzut de acord să continue consultările pe tema mai multor chestiuni regionale, inclusiv modalităţile de abordare a ameninţărilor venite din partea Iranului", a anunţat Casa Albă printr-un comunicat, semnalând o poziţie mai dură a Administraţiei Trump faţă de Teheran.

Comunicatul nu a făcut nicio referire la sugestia lui Trump cu privire la mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim, acţiune care ar putea provoca o criză în regiune.

Sean Spicer, responsabilul pentru relaţia cu presa al Casei Albe, a declarat pentru AFP că Administraţia Trump abia ce a început discuţia pe tema posibilităţii mutării ambasadei.

În cursul convorbirii telefonice, preşedintele american a subliniat necesitatea unor negocieri directe între palestinieni şi israelieni.

"Preşedintele a subliniat faptul că pacea între Israel şi palestinieni nu poate fi negociată decât în mod direct între cele două părţi, iar Statele Unite vor colabora îndeaproape cu Israelul pentru a atinge acest obiectiv", a mai comunicat Casa Albă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO