Business Internaţional

Trump se joacă cu răbdarea Uniunii Europene: O nouă ţară va fi scutită de taxele suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu

Trump se joacă cu răbdarea Uniunii Europene: O nouă...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

10.03.2018, 06:12 2961

"Şi-a luat angajamentul de a avea o relaţie militară şi comercială corectă şi reciprocă", a declarat Donald Trump pe contul personal de Twitter, făcând referire la premierul Turnbull.

"Lucrăm rapid la un acord de securitate pentru a nu fi nevoiţi să impunem tarife pentru oţel şi aluminiu aliatului nostru, măreaţa naţiune Australia", a adăugat liderul de la Casa Albă.

La scurt timp, Malcom Turnbull a folosit aceeaşi reţea de socializare pentru a îi transmite mulţumirile sale preşedintelui Donald Trump.

"Îţi mulţumim că ai confirmat că noile tarife nu vor fi impuse Australiei - benefic pentru locurile de muncă din Australia şi SUA", a declarat premierul australian.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, joi, impunerea unor tarife mai mari cu 25% pentru importurile de oţel şi de 10% pentru importurile de aluminiu. Decizia a fost contestată de mai multe state.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO