Business Internaţional

Trump faţă în faţă cu celebrul lui “You are fired”. Pleacă de bună voie sau scos de bodyguarzi?

Trump faţă în faţă cu celebrul lui “You are...

Autor: Cristian Hostiuc

08.11.2020, 00:53 1089

Donald Trump, cel mai controversat preşedinte al SUA a fost CONCEDIAT – You are fired- de la Casa Albă de peste 74 milioane de americani, într-un scrutin electoral extrem de disputat, iar acum contestat.

Trump, pe care rezultatul final al alegerilor l-a prins pe terenul de golf, nu vrea să se recunoască învins şi spune că de luni, săptămâna viitoare începe bătălia juridică pentru contestarea procesului de numărare a voturilor prin corespondenţă, care au înclinat decisiv balanţa în favoarea lui Joe Biden.   

Având în vedere că Trump nu a fost un partener tocmai agreabil pe scena internaţională, ci chiar contondent, destul de mulţi lideri politici s-au grăbit să-l felicite pe Biden.

Media americană, în cea mai mare parte ostilă lui Trump, îşi exprima prin titluri mari satisfacţia că Trump a fost concediat, că a pierdut alegerile pentru un nou mandat de preşedinte al SUA.

Trump a făcut carieră în televiziune cu celebrul show – Apprentice  - unde eliminarea unui concurent se făcea prin expresia- You Are Fired.

De partea cealaltă Joe Biden, face 78 de ani acum, reuşeşte să ajungă la Casa Albă după a treia încercare, când nimeni nu-i mai dădea nici o şansă considerându-l deja expirat, iar în ultimele săptămâni  senil, având în vedere că memoria a început să-i joace feste.

Trump a fost un bastard în politica americană, fiind susţinut numai de familia lui şi prietenii lui controversaţi , dintre care unii au ajuns în închisoare din cauza lui.    

Biden este de 60 de ani pilon de bază al politicii americane având în vedere că la 30 de ani când a devenit cel mai tânăr senator al SUA, iar cea mai înaltă poziţie la care a ajuns până acum a fost de vicepreşedinte în timpul mandatului lui Barack Obama.

Deşi America se confruntă de la o zi la alta cu cel mai ridicat număr de infectări cu Coronavirus, susţinătorii lui Biden s-au grăbit să iasă în stradă pentru a celebra victoria acestuia, dar mai ales faptul că Trump a fost concediat de la Casa Albă.

Acum mai urmează ca Trump să plece, ori de bună voie ori scos de bodyguarzi.    

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO