Business Internaţional

Trichet cere ţărilor UE să aibă o poziţie unitară în relaţia cu FMI

Trichet cere ţărilor UE să aibă o poziţie unitară în relaţia cu FMI
05.09.2010, 16:07 20

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-ClaudeTrichet, a cerut statelor Uniunii Europene să găsească o poziţieunitară în faţa riscului de scădere a influenţei blocului comunitarîn conducerea Fondului Moneter European (FMI), scrie Mediafax Business,citând Reuters.

Statele Unite insistă ca economiile emergente să obţină prerogativesporite în consiliul de administraţie al FMI, din care fac parte 24de directori.
Statele Unite au respins în august o propunere de menţinere aconducerii în forma actuală, iar acest fapt ar putea obliga ţărileUE să îşi reducă numărul de posturi.

"În nume personal, cer europenilor ca cel puţin să ajungă la opoziţie comună, unitară. Îmbunătăţirea conducerii FMI reprezintă ocomponentă esenţială a guvernanţei mondiale", a declarat Trichet,sâmbătă, la o conferinţă din Cernobbio, Italia.
În prezent, UE controlează nouă din cele 24 de locuri din consiliulde administraţie al Fondului. Citiţi mai mult pe www.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO