Business Internaţional

Trei tabere de imigranţi au fost evacuate la Paris

Trei tabere de imigranţi au fost evacuate la Paris

Autor: Olimpia Nicolae

17.08.2016, 17:40 164

Taberele fuseseră improvizate în zona docurilor Jemmapes, a Pieţei Stalingrad şi Bulevardului Flandres.

Imigranţii de origine afgană, sudaneză, eritreeană au fost redirecţionaţi spre o secţie de poliţie din arondismentul parizian 18, unde situaţia lor administrativă va fi examinată pentru ca aceştia să fie îndrumaţi şi susţinuţi, dacă este cazul. Aproximativ 60-70 de femei şi copii au fost prioritari.

Începând de la jumătatea lunii iulie, Prefectura poliţiei a condus operaţiuni de evacuare a taberelor care au fost reconstruite în apropierea Gării de Nord şi asociaţiei non-guvernamentale France Terre d'asile, unde imigranţii solicită în Paris demersurile pentru statutul de refugiat.

Aceste evacuări efectuate la iniţiativa Prefecturii poliţiei sunt denunţate de colectivele de susţinere a deportaţilor pentru procedurile de expulzare.

Primarul oraşului Paris, Anne Hidalgo, a confirmat la data de 6 iunie intenţia sa de a construi în Paris mai multe tabere pentru cazarea refugiaţilor. Potrivit acesteia, între 80 şi 100 de imigranţi sosesc zilnic în capitala Franţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO