Business Internaţional

Trei săptămâni angajat la Starbucks. Povestea unui reporter american

 Trei săptămâni angajat la Starbucks. Povestea unui reporter american

Autor: Radu Racu

15.12.2011, 20:04 10627

Un reporter de la publicaţia online Business Insider povesteşte într-un articol cum a fost experienţa de barista pentru trei săptămâni la reţeaua de cafenele Starbucks

Prima zi a fost suspect de uşoară, povesteşte Aimee Groth. A trebuit să ne uităm la clipuri video pe un laptop unde CEO-ul Howard Schultz ne explica despre companie. Apoi a trebuit să gustăm câteva tipuri de cafea şi ceai şi să le memorăm denumirile. Am citit câteva fluturaşe şi am încercat să preparăm nişte băuturi, însă pur şi simplu nu era loc, pentru că mai mereu erau 20 de oameni la rând. În orele de vârf, erau circa 110 clienţi în cafenea la fiecare jumătate de oră.

A doua zi am continuat să învăţăm băuturile şi produsele de patiserie, spune Aimee.

În a treia zi şeful meu a venit şi ne-a înmânat mie şi unei alte colege o cârpă şi un mop şi ne-a trimis să curăţăm toaletele. Colega mea a ieşit la "o pauză de zece minute" şi nu am mai văzut-o de atunci.

Programul includea două pauze de zece minute la un ciclu de opt ore şi o pauză neplătită de 30 de minute în care fie aşteptam la rând la baie fie mă grăbeam să mănânc un sandviş. După trei săptămâni, Aimee a reuşit să se angajeze la Business Insider, iar experienţa ei la Starbucks a fost primul articol pe care a trebuit să-l scrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO