Business Internaţional

Tranzacţie pe piaţa de petrol şi gaze: O companie din Australia dă 12,7 mil. dolari pe operaţiunile unui grup britanic

Autor: Carol Dan

05.05.2011, 12:47 197

Compania petrolieră australiană Key Petroleum a cumpăratintegral firma britanică Zeta Petroleum şi subsidiara acesteia dinRomânia, valoarea tranzacţiei fiind de 12,74 milioane dolari.

"Valoarea totală a tranzacţiei a fost de 12,74 milioane dedolari, cu două tranşe suplimentare ce urmează a fi plătite înfuncţie de atingerea unor ţinte operaţionale. Achiziţia oferă KeyPetroleum accesul la zăcăminte de gaze din România de până la 1,65miliarde de metri cubi şi la zăcăminte de petrol estimate între 1şi 4 milioane de barili, precum şi la resurse potenţialesuplimentare de gaz natural estimate la 8,5 miliarde de metricubi", se arată într-un comunicat al casei de avocatură GrigorescuŞtefănică. Aceasta a consiliat compania australiană în tranzacţiarespectivă.

Key Petroleum are operaţiuni în Australia, Marea Britanie,Italia, Suriname şi Tanzania şi este listată la AustraliaSecurities Exchange.

Zeta Petroleum a fost înfiinţată în 2005 în Marea Britanie şi seocupă cu explorarea şi producţia de petrol şi gaze naturale, înspecial în Europa de Est. Compania deţine în România drepturi deconcesiune asupra a trei perimetre de explorare şi exploatare,respectiv Bobocu (judeţul Buzău), Jimbolia (Timiş) şi Pădureni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO