Business Internaţional

Topul ţărilor cu cele mai multe reactoare nucleare în funcţiune

Topul ţărilor cu cele mai multe reactoare nucleare în...

Autor: Octavian Calei

11.05.2013, 12:41 1493

SUA, cea mai mare economie din lume, este cel mai mare producător de energie nucleară, România ocupând printre ultimele locuri din clasament, cu două reactoare în funcţiune, arată datele Asociaţiei Modiale a Energiei Atomice.

România se află la egalitate cu Mexic, având două reactoare operaţionale şi o putere intalată de 1.300 MW. Centrala nucleară de la Cernavodă asigură 18% din consumul de energie electrică al României. Centrala românească are în funcţiune două reactoare cu o putere electrică instalată de 706 MW fiecare şi care au fost construite cu tehnologie canadiană.

SUA deţine supremaţia producţiei de energie nucleară, operând 104 reactoare la o capacitate de 101.465 MW. Franţa ocupă locul doi cu 58 de reactoare care generează 63.130 MW, urmată de Japonia cu 50 de reactoare nucleare operaţionale şi o putere instalată de 44.215 MW.

Locurile patru şi cinci sunt ocupate de Rusia cu 33 de reactoare şi respectiv, Coreea de Sud care are 23 de reactoare operaţionale şi încă trei în construcţie. Rusia vrea să mai instaleze încă 11 reactoare.

India ocupă locul şase în topul ţărilor cu reactoare nucleare în funcţiune, deşi cele 20 de reactoare produc numai 4.391 MW.

Citiţi o analiză completă pe www.zfcorporate.ro

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO