Business Internaţional

Top 10 cele mai bine plătite joburi în următorii 5 ani. Care sunt posturile pentru care companiile vor scoate din buzunar sute de mii de dolari per angajat şi care necesită doar o diplomă de licenţă

Top 10 cele mai bine plătite joburi în următorii 5...

Autor: Iulian Tenchiu

06.05.2023, 08:01 779

Noile tehnologii schimbă peisajul muncii într-un ritm „fără precedent. O analiză a World Economic Forum arată că până în 2027, vor fi create 69 de milioane de locuri de muncă la nivel global – dar se aşteaptă ca 83 de milioane să dispară, ceea ce va dulce la un deficit de 14 milioane, scrie CNBC.

Concluziile WEF vin pe baza unui sondaj realizat în rândul a 803 companii care angajează în total 11,3 milioane de oameni din 45 de economii diferite din întreaga lume.

Ascensiunea inteligenţei artificiale generative şi a altor tehnologii inteligente, precum şi dorinţa de a „deveni mai ecologic” vor face ca unele locuri de muncă să cunoască o creştere fulminantă a cererii în următorii cinci ani, iar altele vor fi expuse riscului de a deveni depăşite.

Iată care sunt cele 10 locuri de muncă care se vor bucura de o creştere fulminată în următorii cinci ani şi unde salariile vor exploda:

1. Specialişti în inteligenţă artificială şi învăţare automată

2. Specialişti în sustenabilitate

3. Analişti în domeniul informaţiilor de afaceri

4. Analişti în domeniul securităţii informaţiilor

5. Inginerii Fintech

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO