Business Internaţional

Nu toate băncile sunt profitabile: Softbank, un gigant bancar japonez, înregistrează pierderi pentru al treilea trimestru consecutiv. Compania a pierdut doar în ultimele trei luni peste 3 miliarde de dolari din cauza investiţiilor neperformante

Nu toate băncile sunt profitabile: Softbank, un gigant...

Autor: Valeriu Dănilă

08.08.2023, 14:36 67

SoftBank Group nu a reuşit să obţină profit pentru al treilea trimestru consecutiv, înregistrând o pierdere de 477,6 miliarde ¥ (3,3 miliarde dolari) în al doilea trimestru al acestui an, scrie Financial Times.

Piaţa se aştepta ca SoftBank să obţină un profit de 75 de miliarde de yeni la nivelul întregului grup. Compania a suferit din cauza scăderii preţului acţiunilor Alibaba, Deutsche Telekom şi T-Mobile.

„Vrem să găsim un echilibru în activitatea noastră de investiţii”, a explicat Yoshimitsu Goto, CFO-ul companiei. Acesta a mai precizat că grupul bancar doreşte să fie mai activ în tehnologiile legate de inteligenţa artificială.

Richard Kaye, manager de portofoliu la Comgest şi investitor pe termen lung în SoftBank, a declarat că banca înearcă să redevină un factor de inovaţie în lumea tehnologiei.

„Cred că SoftBank îşi va asuma mai multe riscuri, aceste experienţe bune şi rele vor creea expertiză.”, conchide acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO