Business Internaţional

The Economist a numit noul redactor-sef

28.03.2006, 00:00 14

John Micklethwait a fost numit redactor-sef al publicatiei internationale de business si politica The Economist, scrie The Wall Street Journal Europe.

Mickelthwait va prelua locul lui Bill Emmot, care s-a retras dupa 13 ani de activitate. John Micklethwait s-a alaturat echipei The Economist in 1987, dupa ce, anterior, lucrase in cadrul bancii Chase Manhattan. Actualul editor a avut meritul de a pune bazele departamentului de business si de a deschide biroul din Los Angeles. Ulterior, a devenit seful biroului din New York, iar acum se intoarce in Londra pentru a ocupa postul de redactor-sef al publicatiei londoneze.

"Ma simt onorat de faptul ca mi s-a dat sansa de a fi redactorul acestui ''ziar'' extraordinar. Intotdeauna am crezut ca acesta este cel mai interesant lucru pe care il poate face un jurnalist, oriunde in lume", a declarat Micklethwait.

In perioada in care aceasta functie era ocupata de catre Bill Emmot, publicatia si-a dublat tirajul, de la 510.578 de exemplare la 1,1 milioane de exemplare.

Tirajul de 150 de mii de exemplare din Marea Britanie a fost depasit de tirajele de pe pietele externe, in SUA vazand lumina tiparului 500 de mii de exemplare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO