Business Internaţional

Tesla şi Bitcoin: Compania lui Elon Musk a obţinut 1 mld. dolari din investiţia în cea mai celebră criptomonedă din lume

Tesla şi Bitcoin: Compania lui Elon Musk a obţinut 1...

Autor: Mediafax

22.02.2021, 10:32 934

Tesla a obţinut un profit de aproximativ 1 miliard de dolari din investiţia sa în bitcoin, potrivit lui Daniel Ives, analist la Wedbush Securities, citat de CNBC. 

Compania este pe cale a obţine un profit mai mare din investiţiile sale în bitcoin decât din vânzarea maşinilor în tot anul 2020, a estimat Ives într-o notă publicată sâmbătă.

La începutul acestei luni, producătorul de vehicule electrice a anunţat că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari pentru a maximiza randamentul numerarului. Achiziţia a fost făcută în ianuarie, a spus compania fără a dezvălui când sau la ce preţ a cumpărat bitcoin. Nu este clar dacă Tesla a vândut bitcoin.

Bitcoin a cunoscut creşteri uriaşe în acest an, atingând regulat valori record. Valoarea de piaţă a Bitcoin a depăşit 1.000 de miliarde de dolari pentru prima dată săptămâna trecută, iar criptomoneda a crescut cu 94% de la începutul anului.

Ives nu a explicat cum a ajuns la respectiva valoare. Potrivit datelor CoinDesk, preţul bitcoin a trecut de la un maxim intraday de 34.793,45 dolari pe 31 ianuarie la un maxim intraday de 57.487,03 dolari pe 20 februarie, ziua în care Ives şi-a publicat nota.

Aceasta reprezintă o creştere de aproximativ 65%, ceea ce ar aduce profitul investiţiei bitcoin a Tesla de 1,5 miliarde dolari la aproximativ 975 milioane dolari. Pe baza nivelului maxim de 58.332,36 dolari de luni, profitul respectiv ar depăşi 1 miliard de dolari.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, este un susţinător al monedelor digitale. El a spus recent că Bitcoin este „o formă de lichiditate mai puţin stupidă decât numerarul”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO