Business Internaţional

Tensiunile escaladează: Polonia trimite până la 10.000 de soldaţi la graniţa cu Belarus

Tensiunile escaladează: Polonia trimite până la 10.000...

Autor: Andreea Tobias

10.08.2023, 10:13 11091

Polonia trimite până la 10.000 de soldaţi în plus la graniţa cu Belarus pentru a sprijini Garda de Frontieră, a declarat joi ministrul apărării Mariusz Blaszczak.

"Aproximativ 10.000 de soldaţi vor fi la graniţă, dintre care 4.000 vor sprijini direct Garda de Frontieră şi 6.000 vor fi în rezervă", a declarat ministrul într-un interviu pentru radioul public, conform Reuters.

"Mutăm armata mai aproape de graniţa cu Belarus pentru a speria agresorul, astfel încât acesta să nu îndrăznească să ne atace", a spus Blaszczak.

Ministrul adjunct de interne Maciej Wasik a declarat miercuri că Polonia va trimite 2.000 de soldaţi suplimentari la frontiera cu Belarus.

Polonia este din ce în ce mai îngrijorată în legătură cu zona de frontieră de când sute de mercenari wagnerieni au ajuns luna trecută în Belarus la invitaţia preşedintelui Alexander Lukaşenko.

Belarusul îşi continuă exerciţiile militare în apropierea graniţei în această săptămână, iar preşedintele Alexander Lukaşenko a declarat de mai multe ori că îi reţine pe luptătorii Wagner care vor să atace Polonia.

În ultimele luni, Polonia a înregistrat, de asemenea, o creştere a numărului de migranţi, în special din Orientul Mijlociu şi Africa, care încearcă să treacă graniţa.

Şeful Poliţiei de Frontieră, Tomasz Praga, a declarat la începutul acestei săptămâni că 19.000 de persoane au încercat să treacă ilegal graniţa dintre Polonia şi Belarus în acest an, în creştere faţă de 16.000 anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO