Business Internaţional

Tensiunile de la centrala nucleară Zaporojia se atenuează: Macron anunţă un acord privind îndepărtarea armamentului greu din zonă

Tensiunile de la centrala nucleară Zaporojia se...

Autor: Petru Mazilu

13.12.2022, 12:16 31

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat că s-a ajuns la un acord privind îndepărtarea armamentului greu din centrala nucleară din Zaporojia, Ucraina.

Preşedintele francez Emmanuel Macron susţine că părţile au acceptat un acord în urma căruia armele grele vor fi mutate din interiorul centralei.

Organismul de supraveghere nucleară al ONU a fost implicat în discuţii cu Rusia şi Ucraina pentru a proteja centrala, care este cea mai mare din Europa.

Macron a declarat că în prezent sunt în curs de desfăşurare discuţii cu privire la modul în care armele pot fi scoase din interiorul centralei.

„Am reuşit să protejăm Cernobîl şi obiectivul nostru este să protejăm Zaporojia. Următoarele săptămâni vor fi cruciale", a declarat preşedintele Emmanuel Macron, potrivit Sky News.

Preşedintele francez găzduieşte o conferinţă internaţională la Paris care are ca scop ajutorarea Ucrainei în timpul iernii.

Rusia a ocupat centrala nucleară Zaporojia în luna martie şi are arme şi trupe în interiorul instalaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO