Business Internaţional

Tensiuni în Orientul Mijlociu: Israelul vrea să construiască 15.000 de locuinţe în Ierusalimul de Est, o zonă revendicată de palestinieni, în ciuda apelurilor Statelor Unite

Tensiuni în Orientul Mijlociu: Israelul vrea să...

Autor: Mihai Draghici

28.04.2017, 15:37 134

Ministrul israelian al Locuinţelor, Yoav Galant, a declarat pentru postul public de radio că planul prevede în total construirea a 25.000 de locuinţe, dintre care 15.000 în Ierusalimul de Est.

"Vom construi 10.000 de case în Ierusalim şi 15.000 în limitele extinse ale oraşului. Acest lucru se va întâmpla", a spus Galant.

Saeb Erekat, principalul negociator al Autorităţii Palestiniene, a declarat că manevra Israelului este parte a încălcărilor sistematice ale reglementărilor internaţionale şi un "act intenţionat de sabotare" a negocierilor.

"Toate coloniile din Palestina ocupată sunt ilegale din punctul de vedere al legislaţiei internaţionale. Palestina va continua să se adreseze organismelor internaţionale pentru a trage la răspundere Israelul, puterea de ocupaţie, pentru gravele încălcări ale reglementărilor internaţionale", a spus Erekat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO