Business Internaţional

Tadashi Yanai, cel mai bogat om din Japonia: „Imaginea Americii se destramă. Trebuie să existe un spirit puternic de luare a deciziilor în contextul problemelor sociale”

Tadashi Yanai, cel mai bogat om din Japonia: „Imaginea...

Autor: Eduard Ivanovici

14.06.2020, 10:00 2004

„Imaginea Americii se destramă”, a declarat Tadashi Yanai, directorul executiv din cadrul Fast Retailing şi cel mai bogat om din Japonia, potrivit CNN.

„Sper sincer ca situaţia actuală să aibă un impact pozitiv pe termen lung, precum mişcarea pentru drepturi civile.”

Yanai, în vârstă de 71 de ani, este unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei. Fiind cel mai mare acţionar din cadrul Fast Retailing, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din Asia, averea netă a miliardarului se ridică la 31,3 mld. dolari.

În ultimele săptămâni, operaţiunile companiei în oraşele Statelor Unite, precum New York, Philadelphia, San Francisco şi Los Angeles au fost „lovite puternic” pe măsură ce proteste generate în urma morţii lui George Floyd au continuat să se intensifice.

„[Peisajul actual] arată cât de devastat este spiritul american. Spaţiul politic este de neconceput. Nu funcţionează. Trebuie să existe un spirit puternic de luare a deciziilor în contextul problemelor sociale. Nu putem continua să le ignorăm”, a spus Yanai.

Precum alte companii, Fast Retailing foloseşte criza generată de coronavirus ca un „catalizator de schimbare” a modelelor de business, a adăugat CEO-ul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO