Business Internaţional

Surpriză imensă în lumea de top a businessului din America: Cel mai cunoscut investitor din tehnologie şi unul dintre cei mai puternici oameni din Silicon Valley, este acuzat că este informator FBI

Surpriză imensă în lumea de top a businessului din...

Autor: Business Magazin

21.10.2023, 21:45 484

Peter Thiel a purtat multe pălării de-a lungul anilor: fondator din Silicon Valley, megadonator al lui Trump, susţinător al criptomonedelor, sceptic în privinţa democraţiei. 

Dar există încă o altă faţetă a lui Thiel, una care a rămas secretă până acum: informator al FBI, scrie Business Insider. 

În vara anului 2021, a aflat Insider, Thiel a început să furnizeze informaţii în calitate de "sursă umană confidenţială", sau CHS, lui Johnathan Buma, un agent FBI din Los Angeles specializat în investigarea corupţiei politice şi a campaniilor de influenţă străină.

Charles Johnson, un vechi asociat al lui Thiel şi o figură notorie în mişcarea de extremă dreapta pe care Thiel a subvenţionat-o timp de un deceniu, a declarat pentru Insider într-o declaraţie că a contribuit la recrutarea miliardarului ca informator, prezentându-l lui Buma.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO