Business Internaţional

Surpriză de la Facebook: Compania „se gândeşte serios” să îşi lanseze propria criptomonedă

sursa foto: Finance Magnates

Autor: Alex Ciutacu

11.05.2018, 19:30 1756

Facebook „se gândeşte serios” să îşi lanseze propria criptomonedă, potrivit CNBC.

Nu este pentru prima dată când această idee ajunge în spaţiul public, dar planurile prind avânt în ultimele săptămâni după ce Facebook a schimbat structura executivă a companiei şi a format un nou grup orientat spre studiul blockchain în cadrul gigantului.

Blockchain, ca sistem descentralizat, ar ajuta Facebook să rezolve o parte din cele mai deranjante probleme pe care le are, precum verificarea identităţii sau vânzarea de advertising.

De asemenea, blockchain-ul este tehnologia din spatele criptomonedelor care ajută la păstrarea şi transferul mondelor digitale.

„Precum multe alte companiii, Facebook explorează moduri în care poate profita de puterea tehnologiei blockchain. Această nouă echipă va explora diferite aplicabilităţi”, a transmis un purtător de cuvânt al Facebook pentru CNBC.

Probabil vor trece câţiva ani până când cercetările Facebook asupra blockchain-ului şi asupra criptomonedelor se vor materializa, potrivit surselor citate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO