Business Internaţional

Sunday Express: 1.200 de copii români, trimişi să fure portofele şi telefoane mobile din Marea Britanie

Sunday Express: 1.200 de copii români, trimişi să fure portofele şi telefoane mobile din Marea Britanie

Autor: Mihai SCHIAU

22.05.2011, 15:46 148

Săptămânalul britanic Sunday Express publică, în ediţia sa deduminică, un articol despre mai multe bande de români care îşitrimit copiii în Marea Britanie să fie hoţi de buzunare, informeazăGândul.

Rob Wainwright, directorul Europol (Poliţia UE), spune că aceşticopii sunt "o copie modernă a lui Oliver Twist". Wainwright aprecizat că imigranţii care vin din sud-estul Europei către MareaBritanie pun şi alte probleme, pe lângă traficul de droguri, iaruna dintre acestea este traficul de carne vie.

Directorul a povestit cum 1.200 de copii au fost aduşi pe ascunsdin România către Marea Britanie şi mai multe state din UE. Ei aufost descoperiţi, în urma unei operaţiuni care a durat doi ani şiîn care s-au implicat Europolul şi autorităţile din Albion şi ţaranoastră.

"Sunt trimişi să încaseze ajutoare din partea statului şi săcomită infracţiuni pe stradă. E povestea modernă a lui OliverTwist", a explicat şeful Europolului. "Trăiesc în grupuri de câte20 şi, de dimineaţă, sunt trimişi pe stradă, să fure portofele,telefoane mobile sau să jefuiască magazine", spune Wainwright.Citiţi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO