Business Internaţional

SUA şi Peru au încheiat un acord de securitate aeriană care îi vizează pe traficanţii de droguri

SUA şi Peru au încheiat un acord de securitate aeriană...

Autor: Petru Mazilu

12.08.2023, 22:58 38

SUA şi Peru au anunţat că vor aplica un acord de securitate aeriană, întrerupt în urmă cu 20 de ani, care îi vizează pe traficanţii de droguri.

Autorităţile din Peru au anunţat sâmbătă încheierea unui acord de securitate aeriană cu Statele Unite ale Americii, potrivit Reuters. Guvernul peruan a descris înţelegerea drept o măsură pentru a împiedica avioanele aparţinând bandelor de traficanţi de droguri să intre în spaţiul aerian al ţării sud-americane.

Acordul reînvie un pact bilateral de cooperare în materie de securitate cu SUA încheiat în urmă cu 20 de ani. Înţelegerea va permite forţelor aeriene din Peru să primească informaţii şi sprijin de la americani.

Mai multe elicoptere şi echipamente radar vor fi modernizate, au mai anunţat peruanii, care nu au dezvăluit costurile asistenţei.

Pactul anterior a fost suspendat după ce forţele aeriene din Peru au doborât un avion pe care l-au identificat greşit, omorând doi cetăţeni americani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO