Business Internaţional

SUA rămân în pană de... injecţii letale. Uniunea Europeană vrea să limiteze exporturile de sedative

SUA rămân în pană de... injecţii letale. Uniunea Europeană vrea să limiteze exporturile de sedative

Autor: Adrian Voicu

12.12.2011, 11:27 814

Noile restricţii ale UE la exportul de sedative va face din ce în ce mai grea ducerea la îndeplinire a condamnărilor la moarte în SUA, scrie Deutsche Welle.

Conform publicaţiei care citează cotidianul Suddeutsche Zeitung, exportul sedativului Thiopental Natrium va fi permis în viitor numai printr-o licenţă specială.

SUA, unde 100 de oameni sunt executaţi anual, s-au confruntat cu o penurie de de Thiopental după ce producătorul local Hospira a refuzat să mai vândă această substanţă pentru utilizarea ei la executarea pedepsei cu moartea, retrăgând-o de pe piaţă.

Substanţa este folosită mai ales în state precum Ohio şi Washington, fiind de asemenea un ingredient important în coctailul mortal folosit în alte 33 de state.

Fostul ministru al sănătăţii din Germania şi actualul ministru al economiei, Philipp Rosler, au cerut producătorilor germani să nu mai vândă acest produs în SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO