Business Internaţional

SUA justifică încălcarea suveranităţii pakistaneze prin "obligaţia legală şi morală de a acţiona"

02.05.2011, 11:22 328

Statele Unite nu au avertizat autorităţile pakistaneze înlegătură cu operaţiunea împotriva lui Osama ben Laden şi justificăîncălcarea suveranităţii pakistaneze prin "obligaţia legală şimorală de a acţiona", a afirmat luni un oficial din cadruladministraţiei americane, relatează AFP.

"Nu am făcut schimb de informaţii privind reşedinţa (unde seafla liderul Al-Qaida) cu nicio altă ţară, inclusiv Pakistanul", adeclarat acest oficial de rang înalt în cadrul unei conferinţe printelefon, invocând "motive operaţionale".

Statele Unite au desfăşurat, duminică dimineaţă, un raid cu douăelicoptere ce transportau un comando care a luat cu asalt reşedinţaîn care se afla Osama ben Laden la Abbottabad, o zonă rezidenţialăsituată la circa 50 de kilometri nord de Islamabad.
"Din 11 septembrie, Statele Unite au fost clare cu Pakistanul că îlurmăresc pe ben Laden indiferent unde se va afla acesta. Pakistanula înţeles de multă vreme că suntem în război cu Al-Qaida, StateleUnite aveau obligaţia legală şi morală de a acţiona pe bazainformaţiilor de care dispuneau", a justificat el.
Washingtonul şi Islamabadul întreţin relaţii marcate deneîncredere. Pakistanul este oficial un aliat în lupta împotrivaterorismului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO