Business Internaţional

SUA ar putea rivaliza cu China în privinţa competitivităţii de pe piaţa muncii

Autor: Andreea Mindrila

13.11.2011, 18:25 317

Reducerea ritmului de creştere a salariilor în Statele Unite, cumulată cu creşterea nivelului salarial în China şi pe alte pieţe emergente, ajută SUA să îşi îmbunătăţească tot mai mult competitivitatea.

Deşi în China salariile sunt mult mai mici comparativ cu salariul mediu din SUA, tehnologia mult mai avansată, sistemul de transport şi serviciile din Statele Unite ar putea face diferenţa pentru companii, spune Bart van Ark, economist-şef la The Conference Board.

"Există alţi factori care acţionează în acest context, de la accesul la servicii, inovaţie şi înaltă tehnologie la sistemul de transport", a declarat Bart van Ark pentru CNBC.

Deprecierea dolarului american a contribuit şi ea la recâştigarea competitivităţii şi la creşterea nivelului de relocare a companiilor, spune Virginie Maisonneuve, director în cadrul Schroders, o companie de management al activelor recunoscută la nivel mondial.

Rata şomajului în Statele Unite se reduce treptat, ajungând 9% în octombrie, deşi economiştii consideră că indicatorul va fluctua în jurul acestei valori pentru mult timp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO