Business Internaţional

Studiu în SUA: 80% dintre tinerii din Generaţia Z mai trag câte un pui de somn în timpul programului de lucru

Studiu în SUA: 80% dintre tinerii din Generaţia Z mai...

Autor: Alex Ciutacu

31.12.2021, 20:34 148

Biroul de acasă continuă să fie o realitate în relaţia cu munca pentru mulţi tineri la nivel global, iar acest context le lasă acestora libertatea de a face mai multe lucruri pe parcursul unei zile, chiar să tragă un pui de somn. Un astfel de comportament ar putea părea iresponsabil, dar un sondaj citat de CNBC arată că cei care dorm pentru o perioadă scurtă în timpul zilei sunt promovaţi mai des decât cei care nu o fac.

Plushbeds, producător de paturi, saltele şi perne din categoria de lux, a realizat un sondaj cu 1.000 de americani, încercând să afle cum arată relaţia cu somnul pentru oameniii activi în câmpul muncii din SUA.

Studiul a fost publicat în octombrie şi a descoperit că mai mult de 2 din 3 respondenţi recunosc că au tras măcar o dată un pui de somn în timpul programului de lucru.

Nivelul de ridică la 80% din total în cadrul tinerilor din Generaţia Z, în comparaţie cu un nivel de 70% în rândul celor din generaţia Millenials. Astfel, cei care au declarat că au dormit cel puţin o dată în timpul programului susţin că au făcut-o pentru a-şi îmbunătăţi productivitatea şi creativitatea pentru restul programului de lucru.

„Pentru o productivitate crescută oamenii ş-au dat seama că timpul ideal pentru un somn scurt este de 20-30 de minute. (...) Pentru a îmbunătăţi creativitatea respondenţii sunt de părere că este suficient şi un somn de 10-20 de minute”, arată studiul.

Acelaşi studiu arată că cei care dorm din când în când au mai multe şanse să obţină o poziţie de conducere sau să fie promovaţi. Un procent de 55% dintre cei care au recunoscut că mai trag câte un pui de somn sunt în poziţii de conducere, în comparaţie cu un nivel de 41% în rândul celor care nu o fac. De asemene, 53% dintre cei care au dormit au fost promovaţi în ultimul an de zile, în comparaţie cu un nivel de 35% înregistrat în rândul celorlalţi.

Cu toate acestea, cei care aleg să nu doarmă în timpul programului au de două ori mai multe şanse să ajungă la salarii anuale de peste 100.000 de dolari.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO