Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Foto Shutterstock

Autor: Ioana Nita

05.06.2012, 00:00 78

Construcţia gazoductului South Stream va începe la sfârşitul acestui an, a anunţat recent preşedintele Rusiei Vladimir Putin, potrivit Novinite. Putin a menţionat că proiectul a primit sprijin suplimentar din partea Turciei. "Turcia a aprobat traversarea gazoductului prin zona sa economică", a spus el citat de ITAR-TASS. Compania de proiect estimează că proiectul va deveni operaţional la sfârşitul anului 2015. Gazoductul South Stream va transporta anual până la 63 miliarde de metri cubi de gaze naturale din Rusia către centrul şi sudul Europei, ocolind Ucraina.

Compania aeriană naţională a Turciei Turkish Airlines a abandonat negocierile pentru preluarea operatorului polonez LOT Airlines după ce a decis că această achiziţie nu va contribui suficient la atingerea obiectivelor sale, scrie Hurriyet. Reprezentanţii Turkish Airlines au declarat în ianuarie anul acesta că se aflau în negocieri pentru achiziţia operatorului polonez deoarece acesta avea o poziţie geografică strategică. Guvernul polonez deţine 68% din LOT Airlines. Compania a avut pierderi de 17 milioane de dolari în 2010, ceea ce a atras intenţia de privatizare din partea autorităţilor.

Autostrada A2 din Polonia va fi gata înainte de începerea campionatului de fotbal Euro 2012 cu toate că în ultimele săptămâni au existat îndoieli cu privire la finalizarea acesteia, scrie Warsaw Business Journal. Ministrul transporturilor Slawomir Nowak se aşteaptă ca deschiderea oficială a ultimei secţiuni de drum din A2 să aibă loc pe 6 iunie, cu două zile înainte de primul meci din campionat. Autostrada A2 va face legătura între Varşovia şi Berlin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO