Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Andreea Mindrila

17.10.2011, 00:01 39

Banca spaniolă Santander intenţionează să-şi unească forţele cu fondul american Apax pentru a prelua de la banca belgiană KBC pachetul majoritar al băncii poloneze Kredyt Bank, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. KBC a scos la vânzare participaţia de 80% pe care o deţine în cadrul Kredyt Bank, bancă evaluată la 930 mil. euro.

Ucraina intentează un al doilea proces împotriva fostului premier Iulia Timoşenko, în care ar putea fi condamnată la 12 ani de închisoare şi obligată să plătească 405 mil. dolari. Ea a fost condamnată săptămâna trecută la şapte ani de închisoare şi plata unei amenzi de 188 mil. dolari, scrie EUobserver.com.

Guvernul ungar plănuieşte să introducă o nouă "taxă pe accidente" pentru deţinătorii de vehicule. Baza de impozitare ar fi asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, iar rata de impozitare va fi de 30%. Impozitul va fi plătit de deţinătorul vehiculului, dar colectarea lui va fi responsabilitatea companiei de asigurări, care va trebui să plătească impozitul către stat, chiar dacă deţinătorul vehiculului refuză, scrie portfolio.hu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO