Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Ioana Nita

07.11.2012, 00:00 52

România şi Bulgaria intenţionează să îşi prezinte împreună ofertele de servicii turistice la târgul internaţional de turism din China organizat luna aceasta în oraşul Shanghai, scrie Novinite. Planurile celor două ţări balcanice de a atrage turişti din China au fost discutate de viceministrul bulgar al economiei responsabil cu turismul Ivo Marinov şi de secretarul de stat din cadrul ministerului dezvoltării regionale şi turismului din România Cristian Barhalescu. Prezentarea ofertelor turistice din cele două ţări face parte din Strategia Dunării, care este coordonată de România şi Bulgaria prin axa prioritară 3 (turism, cultură şi dialog multicultural). Ministrul bulgar al economiei, energiei şi turismului a anunţat, de asemenea, că Ivo Marinov a evidenţiat potenţialul Bulgariei ca destinaţie pentru cantonamente sportive.

Compania germană de utilităţi RWE a devenit prima companie europeană care exportă gaze naturale de la Vest la Est, livrând 3,3 milioane de metri cubi de gaze naturale Ucrainei. RWE sparge astfel monopolul deţinut de ruşii de la Gazprom în privinţa exporturilor din acest combustibil în regiune, scrie Ria Novosti. În cadrul unui contract cu RWE, compania naţională de petrol şi gaze din Ucraina Naftogaz va primi până la opt milioane de metri cubi de gaze în această săptămână. Livrările de gaze naturale se fac prin conductele de gaz care traversează Polonia, inversând una dintre liniile care conectează cele două sisteme de transport. Autorităţile ucrainene, inclusiv ministrul energiei Iuriy Boyko, au propus ca Ucraina să cumpere gaze naturale de pe piaţa la vedere ca o alternativă la importurile de gaze naturale ruseşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO