Business Internaţional

Ştiri pe scurt din businessul internaţional

Autor: Catalina Apostoiu

06.03.2011, 23:20 16

Rata şomajului din SUA a înregistrat o scăderepână la 8,9% în februarie, de la 9% în luna anterioară, scrie BBCNews. Aceasta este a treia lună consecutivă în care şomajul s-aaflat în scădere, nivelul din februarie situându-se aproape de unminim pe doi ani.

Directorul executiv al băncii elveţiene UBS varenunţa la bonus pentru al doilea an consecutiv pe fondul preţuluiîn scădere al acţiunilor băncii, scrie BBC News. Salariul de bazăal lui Oswald Gruebel va rămâne neschimbat, la 3 mil. francielveţieni.

HSBC, cea mai mare bancă a Marii Britanii, iaîn calcul mutarea sediului său din Londra în Hong Kong din cauzataxelor mari, potrivit The Telegraph. Banca a negat însă căintenţionează să facă o astfel de mutare.

China îşi va majora bugetul apărării în 2011,pe fondul temerilor din regiune că puterea sa militară este încreştere, potrivit BBC News. Cheltuielile vor creşte cu 12,7%, pânăla 91,5 mld. $, au anunţat oficialii chinezi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO