Business Internaţional

Ştiri pe scurt din businessul internaţional

Autor: Livadariu Andreea

19.01.2011, 23:20 13

Fostul bancher elveţian Rudolf Elmer, cel care a dat site-uluiWikiLeaks documente bancare private, a fost trimis în judecată subacuzaţia de încălcare a secretului bancar şi ameninţare a fostuluisău şef, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Preţul petrolului a urcat la 92 de dolari (68,7 euro) pe baril,din cauza deprecierii dolarului la minimul ultimelor două luni,scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Compania americană de asigurări AIG a ales patru bănci care săsupervizeze vânzarea pachetului de acţiuni de 92% deţinut deguvernul SUA, acestea fiind Bank of America, Deutsche Bank, GoldmanSachs şi JPMorgan, conform unor surse apropiate, scrie agenţia depresă Thomson Reuters. Prima parte a vânzării, programată pentruluna mai, este evaluată la 15 mld. dolari (11,2 mld. euro).

Producătorul american de aeronave Boeing a amânat din noulivrarea primului său model 787 Dreamliner, pe care a reprogramat-oîn al treilea trimestru al acestui an, scrie BBC Business News.Termenul fixat va permite "producerea, instalarea şi testareanoului soft şi a sistemului electric", conform declaraţiilorreprezentanţilor companiei. Andreea Livădariu

Oficialii Băncii Centrale Europene (BCE) au dat înapoi înprivinţa unei posibile majorări a dobânzii de referinţă de la 1%,scrie Bloomberg. "Consiliul de conducere al BCE este de părere căratele actuale ale dobânzilor sunt potrivite. Nu credem că estenevoie de o schimbare în viitorul apropiat", a declarat EwaldNowotny, membru al consiliului de conducere al BCE.

Vikram Pandit, directorul executiv al Citigroup, vrea sănumească un nou preşedinte şi director de operaţiuni al băncii, înpersoana lui John Havens, scrie The Wall Street Journal. Mişcareaface parte dintr-un plan mai amplu al băncii de a se extinde şi dea lăsa în urmă efectele crizei financiare.

Agenţia de rating Moody's a retrogradat ratingul de ţară alTunisiei cu un nivel şi a schimbat perspectiva asupra ţării de lastabilă la negativă, citând situaţia politică instabilă, scrie TheWall Street Journal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO