Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Clava Ungureanu

30.07.2012, 00:01 46

Justiţia franceză a deschis o anchetă vizându-l pe Dominique Strauss-Kahn în calitate de fost director al FMI, pe baza unor suspiciuni de fraudă privind ştergerea datoriei statului Congo în 2010, în defavoarea unui investitor din Cannes (sud) care a depus plângere în acest sens, scrie AFP. Procedura a fost deschisă pe 25 mai pentru "fals şi uz de fals" şi "falsificare de certificate", a precizat pentru AFP o sursă judiciară vineri, fără să ofere alte detalii cu privire la învinuirile care i se aduc lui Starauss-Kahn.

Candidatul republican la preşedinţia americană Mitt Romeny a subliniat asupra "ameninţării" pe care o reprezintă un Iran dotat cu arme nucleare, în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut duminică, la Ierusalim, cu lideri israelieni, relatează AFP. "Ca şi dumneavoastră, suntem foarte îngrijoraţi cu privire la dezvoltarea capacităţilor nucleare ale Iranului şi considerăm inacceptabil ca Iranul să devină o naţiune dotată cu arma nucleară", a declarat el pentru presă înaintea unei întâlniri cu preşedintele Shimon Peres.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO