Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Foto AFP

Autor: Vlad Popescu

16.07.2012, 00:01 43

Preşedintele francez François Hollande a criticat dur PSA Peugeot Citroen pentru decizia de a închide o fabrică din Franţa şi a suplimenta concedierile cu 8.000 de locuri de muncă, angajându-se să facă presiuni asupra companiei pentru renegocierea proiectului de reorganizare, transmite Bloomberg. PSA Peugeot Citroen, cel mai mare constructor auto din Franţa şi al doilea din Europa, a anunţat joi că va închide în 2014 fabrica de la Aulnay, Franţa şi va reduce producţia la unitatea de la Rennes, suplimentând numărul disponibilizărilor cu 8.000, la 14.000 de persoane.

Costurile de finanţare ale Germaniei şi Franţei au încheiat săptămâna la noi minime record, iar randamentul obligaţiunilor olandeze cu maturitatea la doi ani a coborât în premieră sub 0%, investitorii căutând active sigure în contextul crizei datoriilor de stat din zona euro, transmite Bloomberg. Dobânzile Austriei, Franţei, Belgiei şi Finlandei pentru împrumuturi pe doi ani au atins minime istorice în această săptămână. Banca Centrală Europeană a anunţat că depozitele overnight din partea instituţiilor financiare au atins cel mai redus nivel din decembrie, după reducerea dobânzii de referinţă la astfel de depozite la zero.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO