Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Anca Dumitrescu

07.06.2012, 00:01 59

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut miercuri dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1%, în conformitate cu estimările analiştilor, transmite MarketWatch. Preşedintele instituţiei Mario Draghi a indicat că vor continua operaţiunile de finanţare pe termen scurt pentru bănci. Majoritatea analiştilor au anticipat decizia BCE, deşi unii au prognozat că banca ar putea coborî dobânda la sub 1%, pentru prima oară în istoria instituţiei, pentru susţinerea economiei zonei euro.

Comisia Europeană va cere băncilor spaniole să suplimenteze provizioanele, pentru a treia oară în acest an, în schimbul unui ajutor direct destinat sectorului financiar din Spania, puternic afectat de expunerea la creditele imobiliare neperformante, potrivit publicaţiei Cinco Dias, citată de AFP. Spania a lansat marţi un apel de ajutor din partea Uniunii Europene, prin intermediul unui mecanism de recapitalizare directă a băncilor. Noul efort cerut de autorităţile de la Bruxelles se referă în primul rând la creditele ipotecare acordate populaţiei, considerate cele mai sigure, care ar trebui să fie acoperite în proporţie de 3%, în medie, conform unor surse financiare citate de Cinco Dias.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO