Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

29.03.2012, 00:01 32

Guvernul ungar "ştie foarte bine" ce condiţii trebuie să îndeplinească pentru a începe negocierile formale pentru primirea de finanţare din partea Fondului Monetar Internaţional, a declarat reprezentantul instituţiei financiare internaţionale la Budapesta Iryna Ivaschenko, citată de portfolio.hu. "Mingea este acum în terenul guvernului", a menţionat ea.

Profitul net al celei mai mari bănci din Rusia, Sberbank, a crescut anul trecut cu 74%, la 315,9 miliarde ruble (10,9 miliarde dolari) în sistem IFRS, scrie Ria Novosti. În al patrulea trimestru profitul s-a redus cu 16,5%, la 60,1 miliarde ruble (2,073 miliarde dolari).

Dobânzile la creditele nou-emise în Bulgaria pentru cumpărarea de locuinţe, dar şi cele pentru depozite sunt în scădere, potrivit unui raport trimestrial al băncii naţionale bulgare citat de The Sofia Echo. Cea mai mare reducere s-a observat la creditele denominate în leva pentru persoane fizice. La aceste credite rata anuală s-a diminuat cu 0,3%, la 13,45%.

Spania va avea nevoie probabil în acest an, de un program de ajutor internaţional de tip Troica (UE, BCE, FMI), aşa cum au beneficiat Grecia şi Portugalia, apreciază economistul-şef al Citigroup Willem Buiter, citat de AFP. Buiter a arătat că Spania va intra probabil într-un program de tip Troica în acest an, ca o condiţie pentru obţinerea unui sprijin mai mare din partea Băncii Centrale Europene (BCE) pentru datoria suverană şi/sau băncile spaniole. Guvernul de la Madrid anticipează pentru acest an un declin al PIB de 1,7%, dar estimările Citigroup sunt mai pesimiste, respectiv o contracţie de 2,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO