Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Vlad Popescu, Marius Oncu

07.02.2012, 00:01 43

Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a anunţat ieri că "majoritatea covârşitoare" a măsurilor incluse în planurile băncilor de recapitalizare respectă recomandările instituţiei, negând informaţii apărute anterior în presa internaţională că ar intenţiona să conteste o mare parte din aceste proiecte. "EBA analizează încă planurile băncilor. Chiar dacă este prea devreme să comentăm, EBA a fost impresionată de disponibilitatea băncilor de a lua măsuri corespunzătoare. Vasta majoritate a măsurilor din aceste planuri par a fi, în final, în spiritul şi litera recomandărilor EBA", a anunţat instituţia, denunţând informaţiile apărute pe surse în presă ca "false", potrivit AFP.

Garda Financiară din Italia a confiscat circa un milion de articole religioase, variind de la rozarii la imagini cu Papa Ioan Paul al II-lea, dintr-un atelier care aproviziona comercianţii de suveniruri din apropierea Vaticanului, într-o acţiune îndreptată împotriva evaziunii fiscale. "A fost o operaţiune de amploare. Să estimăm un preţ de 10-12 euro pe articol, înmulţit cu un milion. Aşa avem o idee despre sumele implicate", a declarat Davide Cardia, locotenent-colonel de la Garda Financiară din Roma, citat de agenţia Thomson Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO