Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Andreea Mindrila

27.10.2011, 00:02 44

Avionul Dreamliner construit de Boeing a efectuat primul zbor comercial, trei ani mai târziu decât era plănuit, din cauza unei serii de eşecuri, ultimul fiind izbucnirea unui incendiu la bord în timpul unor teste de zbor în ianuarie. Primul zbor a fost efectuat de compania aeriană All Nipon Airlines de la Tokio la Hong Kong, scrie BBC News.

Media salariului minim pe economie a crescut în majoritatea regiunilor Chinei cu 21,7% la sfârşitul lunii septembrie, în ciuda încetinirii creşterii economice generale proiectate de Beijing pentru reducerea ratei inflaţiei. Prin creşterea salariilor ţara îşi poate pierde poziţia de unul dintre cele mai iefine centre de producţie din lume, conform BBC News.

Cererea internă a Rusiei a generat în trimestrul al treilea cel mai mare ritm de creştere al economiei din ultimii trei ani, a spus adjunctul ministrului economiei Andrei Klepach. În trimestru al treilea PIB-ul a crescut cu 5,1% comparativ cu acelaşi trimestru al anului trecut, în creştere de la 3,4% în perioada aprilie-iunie, scrie Bloomberg.

Rusia se pregăteşte să vândă 40% din cele 475.000 de vagoane deţinute de stat miliardarilor din sectorul privat, în cea mai mare vânzare de active feroviare organizată de guvern. Compania feroviară de stat Russian Railways oferă 75% din divizia de marfă, proprietară a 192.000 de vagoane utilizate pentru transportul produselor petroliere, metalului, cărbunelui, îngrăşămintelor în ţară şi pentru export, scrie Bloomberg.

Ferdinand Piech, iniţiatorul strategiei Volkswagen de a deveni cel mai mare producător de automobile din lume, are susţinerea consiliului de administraţie al companiei gemane pentru al treilea mandat în calitate de preşedinte, spun două persoane familiare cu situaţia, scrie Bloomberg.

Heineken, a treia cea mai mare companie producătoare de bere din lume după volum, a raportat un nivel neaşteptat de mare al vânzărilor în trimestrul al treilea, deoarece vânzările din Europa de Vest s-au redus mai puţin decât s-a anticipat, vânzările organice crescând cu 3% în această perioadă, scrie Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO