Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Anca Dumitrescu, Marius Oncu

12.10.2011, 00:02 50

OPEC a redus marţi estimarea privind cererea mondială de petrol pentru a patra lună consecutiv, din cauza încetinirii creşterii economice în ţările dezvoltate şi a eforturilor Chinei şi Indiei de a limita consumul de carburanţi, transmite Reuters. "Problemele economice îşi pun amprenta pe cererea de petrol la nivel global. Încetinirea avansului în Statele Unite, şomajul ridicat şi incertitudinile percepute de consumatori au afectat cererea de petrol în SUA", se arată în raportul lunar al OPEC.

Industria valorilor mobiliare din New York ar putea pierde aproape 10.000 de slujbe până la sfârşitul anului următor după ce au fost desfiinţate deja începând din ianuarie 2008 circa 22.000 de locuri de muncă, estimează un important oficial american citat de cotidianul Wall Street Journal. Totodată, bonusurile vor fi probabil mai mici în acest an, reflectând profiturile mai mici de pe Wall Street, arată, într-un raport care va fi publicat marţi, oficialul responsabil de finanţele statului New York Thomas P. DiNapoli.

Lanţul american de magazine de tip discount "99 Cents Only", specializat în comercializarea de produse cu preţ de până la 99 de cenţi, va fi preluat de un grup de investitori pentru 1,6 miliarde de dolari, transmite Reuters. Conducerea retailerului a ajuns la un acord cu firma de investiţii Ares Management şi un fond de pensii din Canada pentru un preţ de 22 de dolari pe acţiune. Un grup rival a propus numai 19,09 dolari pe acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO