Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Foto Bentley

Renunţarea la energia nucleară va costaGermania cel puţin 335 mld. euro, sumă care include şi asigurareade surse alternative de energie, scrie Bloomberg. Costurile iau încalcul extinderea capacităţilor de producţie de energie alternativăşi dezvoltarea reţelei de transport, potrivit studiului realizat deinstitutul Prognos.

Compania auto de lux Bentley şi-ar puteaextinde linia de produse cu un model SUV, scrie Bloomberg.Directorul executiv al companiei Wolfgang Duerheimer vrea caproducătorul auto să producă un model de teren şi a discutat dejaacest lucru cu executivii companiei-mamă Volkswagen. Analiştiiestimează că preţul modelului ar putea ajunge până la 120.000 deeuro.

FMI a avertizat Statele Unite că trebuie sămajoreze rapid plafonul de îndatorare şi să aducă datoriile subcontrol, pentru a proteja economia mondială. FMI a constatatîntr-un raport de evaluare a perspectivelor economiei americane căritmul lent de redresare poate continua, cu unele ajustări fiscale,dar a notat că datoriile publice reprezintă un motiv deîngrijorare.

Economia Marii Britanii a crescut cu numai 0,2%în trimestrul al doilea faţă de cel precedent, din cauza scăderiiproducţiei industriale, aruncând o umbră de îndoială pesteîncercările guvernului de a reduce deficitul bugetar şi de aconsolida creşterea economică.

Nissan Motor, cel mai mare investitor asiaticîn China, intenţionează să investească 50 mld. yuani (7,8 mld.dolari) în această ţară până la sfârşitul lui 2015, accelerânddezvoltarea activităţilor pe cea mai mare piaţă auto din lume,transmite Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO