Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Marius Oncu , Alexandru Matei , Vlad Popescu , Anca Dumitrescu 27.07.2011

Renunţarea la energia nucleară va costa Germania cel puţin 335 mld. euro, sumă care include şi asigurarea de surse alternative de energie, scrie Bloomberg. Costurile iau în calcul extinderea capacităţilor de producţie de energie alternativă şi dezvoltarea reţelei de transport, potrivit studiului realizat de institutul Prognos.

Compania auto de lux Bentley şi-ar putea extinde linia de produse cu un model SUV, scrie Bloomberg. Directorul executiv al companiei Wolfgang Duerheimer vrea ca producătorul auto să producă un model de teren şi a discutat deja acest lucru cu executivii companiei-mamă Volkswagen. Analiştii estimează că preţul modelului ar putea ajunge până la 120.000 de euro.

FMI a avertizat Statele Unite că trebuie să majoreze rapid plafonul de îndatorare şi să aducă datoriile sub control, pentru a proteja economia mondială. FMI a constatat într-un raport de evaluare a perspectivelor economiei americane că ritmul lent de redresare poate continua, cu unele ajustări fiscale, dar a notat că datoriile publice reprezintă un motiv de îngrijorare.

Economia Marii Britanii a crescut cu numai 0,2% în trimestrul al doilea faţă de cel precedent, din cauza scăderii producţiei industriale, aruncând o umbră de îndoială peste încercările guvernului de a reduce deficitul bugetar şi de a consolida creşterea economică.

Nissan Motor, cel mai mare investitor asiatic în China, intenţionează să investească 50 mld. yuani (7,8 mld. dolari) în această ţară până la sfârşitul lui 2015, accelerând dezvoltarea activităţilor pe cea mai mare piaţă auto din lume, transmite Reuters.