Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Volkswagen a preluat controlul constructoruluide autocamioane MAN, deţinând 55,9% din drepturile de vot înacţionariatul companei, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.Volkswagen deţine deja producătorul suedez de autocamioaneScania.

Bursa din Londra a anunţat că este deschisăunei fuziuni de pe poziţii egale cu grupul american NASDAQ OMX,după ce parteneriatul cu operatorul bursier canadian TMX a căzut,scrie Financial Times. Această fuziune ar crea un operatortransatlantic care să rivalizeze cu grupul rezultat din unirea NYSEEuronext cu Deutsche Boerse.

Elveţia, ţară devenită un paradis almilionarilor datorită fiscalităţii reduse, ar putea majoraimpozitele aplicate anumitor grupuri de rezidenţi străini, scrieFinancial Times. În Elveţia, străinii bogaţi îşi pot negociaimpozitele pe care le plătesc, valoarea acestora neţinând cont devenituri.

Guvernul german a majorat ţintele anuale deîmprumut cu peste 10% pentru perioada 2013-2015, ca urmare aangajamentelor privind contribuţia la viitorul fond european desalvare, potrivit planului bugetar multianual, scrie Bloomberg.Împrumuturile se vor ridica la 24,9 mld. euro în 2013.

Finanţarea acordată de Banca Mondială ţărilorîn curs de dezvoltare a totalizat 57,4 mld. dolari în anul fiscaliulie 2010 - iunie 2011, în scădere faţă de perioada anterioară deraportare, în timp ce fondurile alocate de la începutul crizei, din2008, au ajuns la 189 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO