Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

27.06.2011, 00:00 61

Guvernul spaniol a aprobat o nouă rundă dereduceri ale cheltuielilor publice ca parte a unui program deausteritate, pentru a asigura pieţele financiare că Spania se poateizola de criza datoriilor care pune probleme altor ţări membre dinzona euro, scrie Financial Times. Guvernul a adoptat o limită acheltuielilor de 117,4 mld. euro pentru 2012.

Economia americană a înregistrat un ritm anualde creştere de 1,9% în primele trei luni ale acestui an, uşor mairapid decât se estimase iniţial, potrivit BBC News. Creştereatrimestrială s-a situat la 0,5%. Ultima estimare a Departamentuluide Comerţ indica o creştere de 1,8%.

Australia şi Canada au anunţat că susţincandidatura guvernatorului băncii centrale mexicane AgustinCarstens (foto) la şefia Fondului Monetar Internaţional, îndefavoarea rivalului acestuia, ministrul francez de finanţeChristine Lagarde, scrie Bloomberg.

Cele mai mari bănci ale lumii, care pot pune înpericol sistemul financiar mondial, vor fi nevoite să deţinăcapital adiţional de până la 2,5% din active pentru a se proteja îneventualitatea unei alte crize financiare, au convenit guvernatoriibăncilor centrale care au participat la discuţiile de la Basel,potrivit The Wall Street Journal.

Publicis Groupe va cheltui probabil mai mult peachiziţii în acest an decât intenţionase anterior, în condiţiile încare proprietarul agenţiilor de publicitate Leo Burnett şi Saatchi& Saatchi se extinde pe pieţele emergente, scrie Bloomberg.Compania ar putea cheltui astfel aproximativ 700 mil. euro,comparativ cu o ţintă anterioară de 400-500 mil. euro.

Avocatul însărcinat cu recuperarea banilorpentru victimele lui Bernard Madoff cere daune de 19 miliarde dedolari de la banca JPMorgan Chase & Co, de trei ori mai multdecât estima anterior că trebuie să recupereze de la principalulfurnizor de servicii financiare al escrocului.

PSA Peugeot Citroën şi Renault ar putea pierdeîn continuare teren în raport cu rivalii europeni în privinţaprofitului, pentru că cedează la presiunile guvernului francezpentru protejarea locurilor de muncă înainte de alegerileprezidenţiale de anul viitor, se arată într-o analiză a Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO