Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Vlad Popescu, Marius Oncu

14.09.2012, 00:00 43

General Motors se grăbeşte să ajungă la o înţelegere cu sindicatul german IG Metall pentru a închide cât mai urgent fabrica Opel de la Bochum, care are 3.100 de angajaţi şi va fi oricum scoasă din uz în 2016. Grupul american încearcă să încheie urgent o înţelegere cu IG Metall, cel mai mare sindicat din industria germană, privind un plan de restructurare a activităţilor din Europa care include un acord final de închidere a fabricii din Bochum, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de WSJ.com.

Reşedinţa din Londra a fostului premier libanez Rafiq Hariri a fost scoasă la vânzare pentru 300 de milioane de lire sterline (374 milioane euro), iar analiştii se aşteaptă ca aceasta să fie cea mai mare tranzacţie pentru o casă din istoria Marii Britanii, potivit Financial Times. Proprietatea, cu vedere spre Hyde Park, este oferită unei liste selecte de clienţi bogaţi la preţul de pornire de 300 de milioane de lire sterline, afirmă surse apropiate situaţiei. Suma, de peste două ori mai mare decât precedentul record, de 140 de milioane de lire sterline, evidenţiază poziţia pieţei imobiliare de lux din Londra, izolată de de realităţile economice ale ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO