Business Internaţional

Statele Unite aşteaptă colaborarea Iordaniei în ancheta privind moartea a trei militari americani

Statele Unite aşteaptă colaborarea Iordaniei în...

Autor: Mihai Draghici

04.11.2016, 20:53 274

"Statele Unite sunt interesate să afle ce s-a întâmplat cu exactitate. Aşteptările noastre sunt ca oficiali guvernamentali şi militari din Iordania să ne ofere asistenţă în investigaţie", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Trei instructori militari americani au fost ucişi într-un incident produs vineri în incinta unei baze aeriene din Iordania, anunţă armata iordaniană, potrivit cotidianului The Washington Post.

Se pare că vehiculul cu care se deplasau militarii americani a refuzat să oprească la intrarea în baza aeriană, astfel că autorităţile iordaniene au deschis focul.

Incidentul a avut loc la Baza aeriană Prinţul Faisal, în sudul Iordaniei. Un ofiţer iordanian a fost rănit în incident, a precizat armata iordaniană.

"A avut loc un schimb de focuri la intrarea în baza aeriană după o tentativă a vehiculului instructorilor de a intra în unitate fără a opri pentru verificări. O fost declanşată o investigaţie", a declarat un oficial militar iordanian. Iordania este un aliat al Statelor Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO