Statele Unite aşteaptă colaborarea Iordaniei în ancheta privind moartea a trei militari americani

Autor: Mihai Draghici 04.11.2016

"Statele Unite sunt interesate să afle ce s-a întâmplat cu exactitate. Aşteptările noastre sunt ca oficiali guvernamentali şi militari din Iordania să ne ofere asistenţă în investigaţie", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Trei instructori militari americani au fost ucişi într-un incident produs vineri în incinta unei baze aeriene din Iordania, anunţă armata iordaniană, potrivit cotidianului The Washington Post.

Se pare că vehiculul cu care se deplasau militarii americani a refuzat să oprească la intrarea în baza aeriană, astfel că autorităţile iordaniene au deschis focul.

Incidentul a avut loc la Baza aeriană Prinţul Faisal, în sudul Iordaniei. Un ofiţer iordanian a fost rănit în incident, a precizat armata iordaniană.

"A avut loc un schimb de focuri la intrarea în baza aeriană după o tentativă a vehiculului instructorilor de a intra în unitate fără a opri pentru verificări. O fost declanşată o investigaţie", a declarat un oficial militar iordanian. Iordania este un aliat al Statelor Unite.