Business Internaţional

Startup-ul Neuralink prezintă un video în care o maimuţă cu cip în creier joacă jocuri video

Startup-ul Neuralink prezintă un video în care o...

Autor: Dorin Oancea

10.04.2021, 18:12 219

Neuralink, startup-ul antreprenorului miliardar Elon Musk, a lansat un video în care o maimuţă care joacă un joc video simplu după ce a i-a fost implantat un cip în creier, relatează Reuters.

Videoclipul de 3 minute îl prezintă pe Pager, un macac cu cipuri încorporate în creiter, jucând „Mind Pong”. Deşi a fost antrenat să folosească un joystick, maimuţa controlează cursorul gândindu-se la mişcarea mâinii în sus sau în jos.

„Primul produs @Neuralink va permite unei persoane cu paralizie să utilizeze un smartphone cu mintea mai repede decât cineva care îşi foloseşte degetele", a scris Musk pe Twitter.

Neuralink funcţionează prin înregistrarea şi decodarea semnalelor electrice din creier, folosind mai mult de 2.000 de electrozi implantaţi în regiuni ale cortexului motor al maimuţei, care coordonează mişcările mâinilor şi braţelor.

Co-fondată de Musk în 2016, Neuralink, cu sediul în San Francisco, îşi propune să implanteze cipuri de calculator pentru a ajuta la vindecarea afecţiunilor neurologice, cum ar fi Alzheimer, demenţa şi leziunile măduvei spinării, precum şi la combinarea oamenilor cu inteligenţa artificială.

video: https://www.youtube.com/watch?v=rsCul1sp4hQ

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO