Business Internaţional

Sony a primit 1,2 mld. de dolari pentru o clădire din Tokyo fiind cea mai scumpă tranzacţie din Japonia în ultimii 4 ani

Sony a primit 1,2 mld. de dolari pentru o clădire din...

Autor: Andreea Anghel

28.02.2013, 18:24 1220

Grupul japonez Sony a vândut una dintre cele mai impunătoare clădiri de birouri din Tokyo cu  1,2 miliarde de dolari (916 milioane de euro) fiind cea mai scumpă tranzacţie a unei clădiri de birouri în ultimii patru ani din Japonia, scrie Reuters.

Clădirea din Tokyo este a doua vânzare de anul acesta a grupului japonez. Luna trecută a vândut clădirea în care îşi desfăşura sediul central din New York pentru 1,1 miliarde de dolari (840 de milioane de euro), cel mai mare preţ plătit pentru o singură clădire de birouri din America din ultimii doi ani, potrivit Reuters.

Acţionarul majoritar al clădirii Sony City Osaki, este trustului imobiliar Nippom Building Fund, care deţine 60% din acţiuni, iar numele celuilalt acţionar, care deţine 40% din clădire nu a fost făcut public.

Atât Sony, cât şi alţi producători japonezi din segmentul electrocasnicelor vând din activele pe care le deţin pentru a face rost de lichiditate în vederea reconsolidării vânzărilor de televizoare, care s-au diminuat semnificativ din cauza competiţiei mari din partea rivalilor sud-coreeni, precum Samsung Electonics.  

Grupul japonez se aşteaptă la o creştere a vânzărilor de până la 41 miliarde de yeni (aproximativ 340 milioane de euro), raportate ca venituri operaţionale în trimestrul patru al anului fiscal care se încheie în martie 2013, potrivit unui raport Sony.

Înainte ca tranzacţia să fie anunţată, Sony estimase un profit operaţional net de 130 de miliarde de yeni pentru 2012 (1.075.600.000 de euro).

În clădirea de 25 de etaje din Tokyo, a cărei construcţie a fost finalizată în martie 2011, vor mai lucra în următorii 5 ani cei 5000 de angajaţi Sony.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO