Business Internaţional

Somajul mare din SUA da peste cap planurile Fed

09.06.2008, 19:51 16

Somajul din Statele Unite a atins in luna mai cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani si jumatate, semnaland pericolul ca economia sa intre in recesiune, fapt care a condus la declinul dolarului in raport cu euro, precum si al indicilor bursieri internationali.
Rata somajului a urcat la 5,5%, nivelul maxim atins dupa octombrie 2004 si peste cel de 5% inregistrat in aprilie, potrivit datelor publicate de Departamentul Muncii.
Analistii anticipau ca rata somajului va atinge in mai 5,1%.
"Datele arata ca economia are dificultati", a declarat Owen Fitzpatrick, analist la Deutsche Bank Private Wealth Management din New York.
Informatiile au dus la deprecierea dolarului in raport cu euro si la cresterea cotatiei titlurilor americane de Trezorerie, intrucat investitorii considera ca probabilitatea ca Fed sa majoreze dobanda de politica monetara s-a redus.
Euro a urcat cu 0,6%, la 1,5673 dolari pe unitate, de la 1,559 dolari pe unitate.
Dolarul a scazut la 105,82 yeni pe unitate, de la 106,3 yeni pe unitate.
Cresterea somajului din SUA a influentat si cotatia aurului, care s-a apreciat cu aproape 2%, la un maxim de 891,15 dolari pe uncie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO